Belajar Bahasa Inggris secara Natural Order

Diposkan oleh suhend ra on Kamis, 01 November 2012

Readinglisteningspeaking, lan writing kuwi aspek paling penting ing  Berbahasa Inggris. Siji-sijine cara 
supaya lancar lan fasih 
berbahasa Inggris 
yoiku nguasai speaking

Cobo Panjenengan perhatikake Priye bayi lan anak-anak belajar berkomunikasi utawa ngenal bahasa. Apa sing dilakukake pertama kali?

Sing dilakukake pertama kali karo bayi yoiku ngrungokake (listening), banjur  bayi nyobo ngomong (speaking) siji utawa loro kata. Maca (reading) lan nulis (writing) tembe diajarake sakwise bayi wis dadi anak-anak witoro mlebu Taman Kank-Kanak (TK) sakwise tentune anak-anak wis lancar ngomong.
Siklus blajar koyo kuwi kasebut Natural Order utawa tahapan alamiah anak blajar bahasa. Listening – Speaking – Reading – Writing, iku tahapan sing bener.

Sing Aneh, Bahasa Inggris ora diajarake  cara koyo kasebut ing ndhuwur ing sekolah (ning SD-ku ugo). 
Sing diajarake ing SD-ku yoiku readinglisteningspeaking, banjur writing.

Listening kuwi input, yen Speaking kuwi output. 
Pantesan konco-konco ing sekolahku angel ngomong Bahasa Inggris kanthi lancar yen input-e kurang…?;)

Akhire Bapake nyong kongkon nyong blajar Bahasa Inggris sing bener koyo sing nang kiye :
Belajar Bahasa Inggris secara Natural Order
Belajar Bahasa Inggris secara Natural Order

{ 0 komentar... read them below or add one }

Poskan Komentar